Επιλογή Θέματος Wordpress

Επιλογή Θέματος WordPress

Κατά τη δημιουργία ενός ιστότοπου στα πρώτα βήματα επιλέγουμε ένα κατάλληλο όνομα (domain name) και κάνουμε εγκατάσταση ενός CMS, συνήθως το WordPress. Το επόμενο βήμα μετά από αυτό είναι το πιο σημαντικό, δηλαδή η επιλογή του σχεδιασμού της ιστοσελίδας.

Σε αυτήν την περίπτωση, η εγκατάσταση του προτύπου (θέμα) είναι πολύ γρήγορη, μέσα σε ένα λεπτό, αλλά η επιλογή του (θέματος) καθυστερεί μερικές φορές για μέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περιήγηση σε εκατοντάδες και χιλιάδες θέματα, εξετάζοντας τα χαρακτηριστικά και τις τιμές τους.

Επιλέγοντας όλες τις απαιτήσεις σχεδιασμού και ένα θέμα υψηλής ποιότητας, ο ιστότοπος θα προσφέρει μια κομψή και μοναδική εμφάνιση και μερικές φορές θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε πιο προηγμένες λειτουργίες στο μέλλον.

Είναι εύκολο να διαλέξετε ένα θέμα για ένα blog ή μια επαγγελματική κάρτα μιας μικρής επιχείρισης, αλλά για να δημιουργήσετε έναν πολύ λειτουργικό και ολοκληρωμένο ιστότοπο WordPress, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην επιλογή ενός θεματικού θέματος σε συνδυασμό με τα plugins.

Προκειμένου να απλοποιηθεί η εργασία και να διευκολυνθεί η επιλογή του βέλτιστου θέματος, φτιάξαμε έναν οδηγό που αποτελείται από 5 βήματα.

 

  1. Πληρωμένο ή δωρεάν θέμα;

Ο επίσημος κατάλογος θεμάτων WordPress έχει πάνω από 2.000 δωρεάν πρότυπα(θέματα). Πολλά από αυτά είναι αποδεκτά στο σχεδιασμό και τη δομή, αλλά ταυτόχρονα έχουν και ορισμένα μειονεκτήματα.

ΔΩΡΕΑΝ – αρκετά απ’ αυτά με την πάροδο του χρόνου παύουν να ενημερώνονται. Γιατί οι δημιουργοί τους δεν κερδίζουν χρήματα σε αυτά και δεν παράγουν εκτεταμένες πληρωμένες εκδόσεις, και η υποστήριξή τους και η έγκαιρη προσαρμογή είναι δαπανηρή.

Εάν ο κώδικας είναι ξεπερασμένος, ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα προβλήματα εμφανίζονται όταν ενημερώνεται το WordPress και εμφανίζεται μια περίεργη εμφάνιση σελίδων.

Αν εξακολουθείτε να θέλετε να βρείτε ένα δωρεάν θέμα, θα πρέπει πρώτα να ανατρέξετε στα θέματα που έχουν κατέβει πιο συχνά. Γιατί με αυτά τα θέματα ασχολείται η ομάδα WordPress με τη συντήρησή τους, πράγμα που σημαίνει ότι η ασφάλεια και η έλλειψη διαφήμισης σε διάφορα μέρη του προτύπου στον ιστότοπο είναι εγγυημένα.

Ταυτόχρονα, αξίζει να θυμηθούμε ότι η δημοτικότητα του προτύπου επηρεάζει αρνητικά την προώθηση του ιστότοπου, καθώς ο κωδικός του θα είναι ο ίδιος με αυτόν των δεκάδων χιλιάδων ιστότοπων και δεν υπάρχει θέμα μοναδικής σχεδίασης.

ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ. Εδώ έχουμε ένα μοναδικό σχεδιασμό, συνεχείς ενημερώσεις και υποστήριξη προγραμματιστών. Το κόστος του τελικού προτύπου ή του ιστότοπου με περιεχόμενο επίδειξης θα κοστίσει από 15 έως 65 δολάρια, και αυτό είναι σχετικά μικρό σε σύγκριση με τις υπηρεσίες των ελεύθερων επαγγελματιών.

Μπορούμε να πούμε ότι είναι μια κατάλληλη επένδυση για ένα πολλά υποσχόμενο σχέδιο.

Ένα γνωστό μάρκετ θεμάτων είναι το Themeforest. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε ένα άλλο μαρκετ που είναι το Cmsdude Org που έχει τα θέματα του Themeforest σε χαμηλές τιμές.

 

  1. Επιλέξτε ένα θέμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου

Το πρότυπο πρέπει αναγκαστικά να αντιστοιχεί στο θέμα του ιστότοπου – για παράδειγμα, αν σχεδιάζετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για παιδικό σταθμό, τότε ένα θέμα για πρακτορείο δεν είναι κατάλληλο για αυτό και αντίστροφα.

Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε αυτό το θέμα θα πρέπει να υποστηρίζει την προσθήκη για το καλάθι αγαθών και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι κατάλογοι και τα πρότυπα αγοράς είναι συνήθως με εσωτερική αναζήτηση, οπότε όταν ψάχνετε για το σωστό, εισαγάγετε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά στα αγγλικά – μουσική, υγεία, επιχειρήσεις ή άλλα.

 

  1. Ελέγξτε το θέμα για προσαρμοστικότητα και της συμβατότητας μεταξύ των browsers

Οι χρήστες επισκέπτονται ιστότοπους από διάφορα προγράμματα περιήγησης και έτσι οι επισκέπτες σας και ακόμη περισσότερο οι πιθανοί πελάτες στον ιστότοπό σας πρέπει να το βλέπουν άνετα από όλα τα προγράμματα περιήγησης και συσκευές.

Αυτά τα θέματα του WordPress περιέχουν στην περιγραφή την λέξη «απόκριση» ή «προσαρμοστική», αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε εσείς και να τα δείτε σε μια ευρεία οθόνη και στο smartphone σας. Η υπηρεσία Screenplay θα σας βοηθήσει με αυτό.

Δεν πρέπει να αγοράσετε ένα θέμα εάν δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης του Explorer και δεν φαίνεται σε συσκευές Android. Μετά από λίγο διάστημα, ένα σημαντικό ποσοστό των πιθανών πελατών δεν θα ξανά επισκεφτεί ένα τέτοιο site.

 

  1. Το θέμα θα πρέπει να είναι απλό στις ρυθμίσεις

Αν το θέμα υποστηρίζει πολλά χρώματα και γραμματοσειρές, μπορείτε να αλλάξετε προαιρετικά κάνοντας κλικ σε μερικά κουμπιά – αυτό είναι εξαιρετικό. Μεγάλα χαρακτηριστικά του προτύπου παρέχουν μια άνετη και εύκολη εργασία με τον ιστότοπο.

Πολλά θέματα premium μέσω πρόσθετου μενού υποστήριξης plugins και διαχείρισης widget, εξουσιοδότησης χρηστών και πολλά άλλα. Όλα αυτά διαμορφώνονται στον πίνακα ρυθμίσεων θεμάτων – χειροκίνητα με οδηγίες ή με υποστήριξη.

 

  1. Δώστε προσοχή στη συχνότητα των ενημερώσεων και της τεχνικής υποστήριξης.

Το συχνά ενημερωμένο θέμα διασφαλίζει την σωστή εμφάνιση και τη λειτουργικότητα ολόκληρου του ιστότοπου. Αυτό δείχνει τον επαγγελματισμό και την ποιότητα αυτού του προϊόντος, τον επαγγελματισμό των προγραμματιστών.

Το ίδιο πράγμα είναι σημαντικό να ελέγξετε όταν χρησιμοποιείτε δωρεάν θέματα. Όταν οι προγραμματιστές δημιουργούν ένα σοβαρό έργο, η επαφή είναι απλά αναντικατάστατη.

Για παράδειγμα, αν οι χρήστες ενός πληρωμένου προτύπου ζητούν από τους δημιουργούς του να προσθέσουν ένα πολύγλωσσο χαρακτηριστικό ή μια επιπλέον γραμματοσειρά, αυτό γίνεται δωρεάν.

Όλα τα αμειβόμενα θέματα συνοδεύονται από δωρεάν επαγγελματική υποστήριξη και τακτικές ενημερώσεις. Ταυτόχρονα, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις με διαφορετικούς τρόπους, αλλά συχνότερα είναι η μη αυτόματη λήψη και συμπλήρωση του προτύπου(θέματος).

Προσπαθήστε να αγοράζετε πρότυπα(θέματα) με αρκετά σχόλια και αξιολογήσεις.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο παρακαλούμε κάντε Like στο Facebook ή κοινοποιήστε το.

Η ομάδα της SmartStart είναι πάντα πρόθυμη να σας βοηθήσει.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι σημειωμένα με *

Eγγραφη στο blog