Καταχώρηση Προιόντων WordPress

Απλό προϊόν σημαίνει πως το προϊόν δεν έχει παραλλαγές χρωμάτων, μεγέθους, χωρητικότητας κ.τ.λ. Π.χ. Ένα T-Shirt που το διαθέτετε μόνο σε ένα χρώμα, μόνο σε ένα μέγεθος και μια προκαθορισμένη τιμή. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε ένα βίντεο με καταχώρηση ενός απλού προϊόντος.
Μεταβλητό προιόν ειναι αυτό που έχει κάποιες επιπλέον παραλλαγές όπως π.χ. Χρώματα, Μέγεθος, Χωρητικότητα ή και διαφορετική τιμή που μπορεί να διαμορφώνετα ιανάλογα με τις παραλλαγές. Παράδειγμα 1: Ενα T-Shirt που έχει διαφορετικά χρώματα ή διαφορετικά μεγεθη ή και τα δύο μαζί. Παράδειγμα 2: Ένα προϊόν όπως π.χ. ένας σκληρός δίσκος ίδιας μάρκας και ίδιου μοντέλου αλλά διαφέρει η τιμή βάση χωρητικότητας, έτσι λοιπόν η παραλλαγή θα έχει βάση την χωρητικότητα του σκληρού δίσκου και διαφορετική τιμή ανά χωρητικότητα. Προσοχή: Πριν την δημιουργία ενός μεταβλητού προϊόντος θα πρέπει να δημιουργήσετε αυτές τις μεταβλητές οι οποίες ονομάζονται "Ιδιότητες". Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως να καταχωρήσετε ένα μεταβλητό προϊόν.
Κουπόνι έκπτωσης είναι αυτό που διαθέτετε στους πελάτες σας έναν αριθμό, λέξη ή συνδυασμό και των δυο για να σχηματιστεί μια λέξη π.χ. SUN2020, που εισάγοντας τον ο πελάτης σας θα έχει την ανάλογη έκπτωση που εσείς έχετε ορίσει γι αυτόν τον κωδικό έκπτωσης. Δείτε το παρακάτω βίντεο για το πως να δημιουργήσετε έναν κωδικό έκπτωσης.
Αν θέλετε να προσθέσετε έκπτωση σε κάποιο προϊών π.χ. πουλιόταν στην τιμή των 10€ και θέλετε να το πουλάτε 7€. Έτσι θα πρέπει να ορίσετε την δεύτερη τιμή που είναι η τελική τιμή. Ο πελάτης θα βλέπει ταυτόχρονα στο συγκεκριμένο προϊόν την αρχική τιμή σβησμένη με μια γραμμή και την τελική τιμή την οποία και θα πληρώσει που είναι τα 7€. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως θα προσθέσετε την δεύτερη τιμή (τελική τιμή).

Πρόσθετα plugin WordPress

Το κόστος μιας ιστοσελίδας προβολής ξεκινάει από 560€
Το κόστος μιας ιστοσελίδας προβολής ξεκινάει από 560€

Ιδίοτητες - Ετικέτες WordPress

Η "ιδιότητα" σημαίνει να έχει ένα προϊόν κάποιες επιλογές όπως π.χ. Χρώματα, Μεγέθη, Χωρητικότητα κ.ο.κ. Ένα παράδειγμα ιδιότητας χρωμάτων είναι να έχουμε επιλογές όπως (Κόκκινο, Κίτρινο, Μπλέ κ.ο.κ.). Αν παράδειγμα πουλάτε στο eshop σας ρούχα, θα πρέπει να φτιάξετε οπωσδήποτε ιδιότητες όπως Χρώματα και Μεγέθη. Αν παράδειγμα πουλάτε κλιματισμό τότε θα πρέπει να φτιάξετε ιδιότητα Απόδοσης BTU (9000btu, 12000btu κ.ο.κ.). Το παρακάτω βίντεο θα σας καθοδηγήσει στο πως να δημιουργήσετε μια ιδιότητα. Προσοχή: Όλα τα μεταβλητά προϊόντα, για να λειτουργήσουν χρειάζονται τις ιδιότητες. Επίσης οι ιδιότητες χρησιμοποιούνται και στα φίλτρα που χρησιμοποιεί το eshop σας.
Οι ετικέτες διευκολύνουν τους αναγνώστες στην περιήγηση του ιστότοπου σας. παρακάτω θα δείτε ενα βιντεο με το πως να δημιουργήσετε μια Ετικέτα.
Οι κατηγορίες είναι απαραίτητες για ένα eshop γιατί κατατοπίζεται τους πελάτες σας πιο εύκολα για την εύρεση κάποιου προϊόντος. Παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο για την δημιουργία μιας κατηγορίας.

Χρήσιμα πρόσθετα plugins για eshop

Ένα πρόσθετο που μπορεί να διευκολύνει την διαχείριση των προϊόντων που αφορά είτε τις μαζικές αλλαγές, είτε τις μεμονωμένες είτε τις αλλαγές σε ένα προϊόν με πολλές παραλλαγές. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε σε λειτουργία το συγκεκριμένο πρόσθετο.
Ένα πρόσθετο που σας επιτρέπει να κοινοποιήσετε κάποιο άρθρο, προϊόν ή υποσέλιδα του ισότοπο σας. Θεωρώ πως είναι από τα απαραίτητα πρόσθετα γιατί μειώνει τον χρόνο επεξεργασίας ενός προϊόντος, άρθρου ή υποσελίδιας.
Το κόστος για την φιλοξενία ιστοσελίδων (hosting) ξεκινάει από 65€/χρόνο.